Izbjeglice probile kordon policije kod Idomenija

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Grupa od oko 300 izbjeglica se probila kroz kordon grčke policije duž granice sa Makedonijom u pokušaju da dođu do rupe u ogradi na granici dvije zemlje, prenosi AP.

Izbeglice, među kojima je nekoliko desetina djece, su krenule iz kampa na granici ka rupi u ogradi koja je udaljena oko pet kilometara istočno od mjesta Idomeni, gdje je oko 14.000 izbjeglica ostalo blokirano kada je zatvorena takozvana Balkanska ruta.

Migranti su se uputili ka istoku duž Suhe rijeke, ne obazirući se na poziv grčke policije da se vrate.

Makedonska policija je rano jutros iz nabujale Suhe rijeke izvadila tijela troje migranata koji su se udavili.

U kampu kod Idomenija na grčkoj strani granice sa Makedonijom, prema procjenama, ima oko 14.000 izbjeglica koji žele da preko Makedonije nastave put ka Zapadnoj Evropi, uprkos odluci o zatvaranju granica za izbjeglice duž balkanske rute.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.