Izložba Načelnici općine Visoko 1945-2016. u okviru programa obilježavanja Dana općine Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U okviru obilježavanja 29.augusta – Dana općine Zavičajni muzej Visoko u saradnji sa Općinom Visoko, organizuje izložbu Načelnici općine Visoko 1945-2016.

Namjera nam je da izložbom na jedan objektivan, faktografski način predstavimo čelne ljude Visokog, ali i vrijeme i okolnosti u kojim su živjeli i radili. Na osnovu ličnih podataka prikupljenih od članova porodica, podataka iz raspoložive literature, pisane i štampane arhivske građe i dostupne fotodokumentacije, može se steći uvid u njihov rad i pratiti razvoj Visokog u vremenskom rasponu od sedamdeset i više godina. Na taj način obuhvaćen je period od uspostavljanja nove narodne vlasti i obnove zemlje nakon Drugog svjetskog rata, preko postepenog, a zatim vrlo dinamičnog društveno-ekonomskog razvoja općine, te perioda agresija na RBiH do danas.

Zavičajni muzej Visoko poziva sve zainteresovane građane da nam se pridruže u ponedjeljak, 29. augusta 2016. godine u 20:00 h u Kulturnom centru Altindag te prisustvuju promociji izložbe Načelnici općine Visoko 1945-2016.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.