Izvoz mesa sa Tuzlanskog aerodroma bit će nastavljen

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Izvoz namirnica animalnog porijekla s Međunarodnog aerodroma Tuzla bit će nastavljen i nakon 15. septembra 2016, dogovoreno je danas na sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića s direktorima Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomirom Kalabom i Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifetom Karasalihovićem.

Dogovoreno je da Ured za veterinarstvo unutrašnjom preraspodjelom kadrova osigura neophodni veterinarski inspektorski kadar na tuzlanskom aerodromu i time omogući daljnje nesmetano poslovanje i izvoz mesa u Tursku.

Također, dogovoreno je i da će Ured za veterinarstvo o dogovoru i stvaranju preduslova za budući nesmetan izvoz već tokom sutrašnjeg dana i službeno obavijestiti Međunarodni aerodrom Tuzla i avio kompaniju Turkish Airlines.

Direktor Karasalihović je nakon sastanka zahvalio ministru Šaroviću na brzom reagovanju i otklanjanju mogućih barijera, te Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona koji su u najkraćem roku angažovali sve potrebne resurse kako bi se prevenirali problemi na Međunarodnom aerodromu Tuzla, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.