Jasmina Zubić na Konferenciji o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH održana Konferencija na temu. Saradnja vladinih institucija i organizacija sa ženskim nevladinim organizacijama u cilju implementacije Konvencije Vijeća Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Visočka zastupnica u Federalnom parlamentu Jasmina Zubić (SDP) bila je učesnica Konferencije. Konferencija je okupila predstavnice nevladinih organizacije iz Federacije, Republike Srpske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore kao i predstavnike Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova PDPS BiH, Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH.

” Ova Konferencija je imala za cilj razmjenu iskustava iz regiona i ojačati nevladin sektor u implementaciji Konvencije Vijeća Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici” – izjavila je Jasmina Zubić.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.