Jasmina Zubić razgovarala sa građanima Visokog o temi koja je od životnog interesa za svakog pojedinca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zdravstvena politika Federacije BiH – kako do jednakih prava za pacijente u svim kantonima? Zastupnica Jasmina Zubić razgovarala je sa građanima Visokog o temi koja je od životnog interesa za svakog pojedinca.

Zastupnica Zubić, uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta u BiH u Maloj Sali Općine Visoko organizovala je forum – javnu diskusiju na temu Zdravstvena politika.

ndi-9

Forum ima za cilj da:

  • omogući javni prostor za razgovor o trenutnom stanju u oblasti zdravsta
  • identifikuje probleme sa kojima se građani susreću u ovoj oblasti
  • prepozna preduslove rješavanja problema, te
  • zagovara društvena i politička rješenja koja bi omogućila bolji život građana

Pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu imaju svi građani Bosne i Hercegovine, ali postoji niz problema koji variraju od kantona do kantona a sa kojima se građani svakodnevno susreću. Evidentno je da je reforma zdravstva neophodna, a gosti ovog foruma svojim diskusijama pomogli su u formuliranju preporuka kako poboljšati BiH zdravstvo kako bi svi građani imali jednaka prava i jednako ih koristili.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.