Javne ustanove socijalne zaštite dobile vozila od vlade Japana

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Federalni ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović danas je javnim ustanovama socijalne zaštite uručio ključeve za 10 vozila u salonu Toyote u Sarajevu, što je dio donacije vlade Japana.

– Preostalih 30 vozila, u okviru donacije koja se sastoji od 120 japanskih vozila, tokom sutrašnjeg dana isporučit ćemo ustanovama socijalne zaštite. To će pomoći osobama s invaliditetom, posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja i osobama treće životne dobi da ublaže poteškoće s kojima se suočavaju – kazao je Osmanović na ceremoniji primopredaje.

Vijeću ministara BiH vlada Japana dodijelila je jedan od najvećih grantova od 7,2 miliona KM.

– Cilj granta je nabavka 40 vozila koji koriste ekološki čist dizel te 80 hibridnih vozila. U Sarajevo je stiglo 40 vozila, a ostala će doći iduće godine – kazao je ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa.

Dodao je da će vozila unaprijediti svakodnevni kvalitet života ranjivih kategorija društva, a istovremeno doprinijeti zaštiti okoliša u BiH

Jednom godišnje korisnici granta će izvještavati vladu Japana o korištenju vozila.

Ovo je još jedan simbol prijateljstva naroda BiH i Japana u okviru obilježavanja 20. godišnjice diplomatskih odnosa Japana i BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.