Jolie postala profesorica na London School of Economics

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Poznata američka glumica Angelina Jolie postala je profesorica na London School of Economics (LSE).

“Radujem se što ću podučavati studente, ali i učiti od njih, te sa njima podijeliti vlastita iskustva o radu u saradnji sa vladama i Ujedinjenim nacijama (UN)”, kazala je Jolie nakon što je postala gostujuća profesorica jednog od najboljih univerziteta u svijetu.

Jolie će se pridružiti Williamu Hagueu, bivšem britanskom ministru vanjskih poslova, u Centru za žene, mir i sigurnost na LSE.

Glumica će predavati studentima koji pohađaju postdiplomski studij u ovom Centru.

“Drago mi je da je pokrenut ovakav postdiplomski program. Nadam se da će i druge akademske ustanove slijediti ovaj primjer jer je to značajno kako bi proširili raspravu o tome kako osnažiti prava žena i stati ukraj nekažnjivosti za počinjene zločine koji nesrazmjerno pogađaju žene, kao što je slučaj seksualnog nasilja u konfliktima”, rekla je Jolie.

Na postdiplomskom studiju na kojem će predavati poznata glumica nalaze se moduli “Žene, mir i sigurnost”, “Spol i militarizacija” i “Spol i ljudska prava”.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.