Juventusova akademija u Sarajevu uskoro kreće s radom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon jako uspješnog Juventus Kampa koji se održao 2015. godine u Sarajevu, ove godine sa radom počinje prva oficijelna Juventus Akademija – najavljuju organizatori.

Treninzi će se odvijati u Centru za edukaciju, sport i rekraciju “Safet Zajko” u Sarajevu. Juventus Akademiju će moći pohađati djeca uzrasta od 5 do 17 godina, koja će biti podijeljena po starosnim grupama. Treninzi će se održavati 4 puta sedmično, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, zavisno od smjene u školi koju djeca pohađaju, tokom cijele školske godine.

Svaka starosna grupa će imati svog trenera, koji će biti pažljivo selektiran, a svi treninzi odvijati će se po tačno utvrđenom Juventus modelu rada. Također, vršiti će se konstantna kontrola rada trenera i djece, od strane Birr Group-e, kao nosioca Juventus licence za Bosnu i Hercegovinu, ali i od strane Juventusovog stručnog osoblja, koje će nadgledati kompletan rad Juventus Akademije u Sarajevu.

160725035.7_xxl

Cilj Akademije je da djeci pruži vrhunske uslove za treniranje, ali i da podstakne njihov socijalni i fizički razvoj. Vođeni Juventusovom deklaracijom „Razvijamo ljude, pa tek onda fudbalere“, Juventus Akademija se opredjeljuje da bude edukativna i pedagoška institucija, u istoj mjeri kao što je i sportska institucija.

Juventus Akademija će biti odlična prilika za djecu da izgrade zdrav i pozitivan karakter, te da se na taj način najbolje odupru od nezdravih i štetnih utjecaja u modernom dobu.

Također, djeca će imati priliku osjetiti nezaboravno iskustvo i na drugom Juventus Kampu, koji će se održati u periodu od 22.-27. augusta, 2016.godine na stadionu Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu.

Kamp nudi kvalitetan program fudbalske obuke za djecu uzrasta od 6-16 godina, koji uključuje dva treninga dnevno. Svaka grupa od po 12-15 igrača će imati svog trenera koji dolazi iz Juventusove omladinske škole u Italiji. Za svaki uzrast se nude posebni programi treniranja i obuke, tako da sva djeca imaju priliku trenirati i učiti zajedno sa svojim vršnjacima. Svaki igrač će dobiti JUVENTUS opremu, koju će moći zadržati poslije završetka kampa.

160725035.4_xxl

Profesionalno i stručno osoblje, Juventus škole fudbala, će djeci pružiti nezaboravno iskustvo uz mnogo zabave, koje će znatno poboljšati njihove fudbalske vještine i atletsku spremnost, te će imati priliku steći nova poznanstva, uz druženje u toploj, porodičnoj atmosferi.

Cilj Juventus škole fudbala je jasan: “Formirati najbolju školu fudbala na svijetu”, s ponosom ističu organizatori.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.