Kako je novinar beogradske Politike u Alepu sreo mrtvog Ismeta Bajramovića Ćelu: Svi ga zovu Ćelo CIA

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Novinar beogradske Politike Miroslav Lazanski proteklih dana je boravio u Siriji, a prema jednoj od objavljenih kolumni Lazanski je u Damasku upoznao nikog drugog do Ismeta Bajramovića Ćelu.

“Zovu ga Ćelo, ime mu je Ismet Bajramović, bio je prije rata u BiH specijalac jedinice MUP-a u Sarajevu, jedinicu su zvali ‘Vikićevci’. Poslije je bio u Afganistanu pa u Iraku, sada je u Siriji. Nešto radi za UN, dobar je čovjek, ali ga u Damasku ipak zovu Ćelo CIA. Uz čaj, jer Ćelo ne pije kafu, dao mi je ‘obavještajnu’ pripremu za put u Alep”, piše Lazanski u uvodu kolumne Valter iz Zenice brani Alep objavljene u Politici 3. novembra 2016.

Ismet Bajramović Ćelo Lazanskom je navodno dao detaljne upute kako da se iz Damaska probije do Alepa, a na tom putu Ćelo je Lazanskog upozorio i na “Smaju iz Salamije” te “Valtera iz Zenice”.

Ono što nije jasno jeste kako je Lazanski uspio sresti Ismeta Bajramovića Ćelu 8 godina nakon njegove smrti i to u baš u Damasku.

Prema Lazanskom, Ćelo ne samo da je živ, već je dobrog zdravlja i u priličnoj formi, a zadržao je i sarajevski žargon. Lazanski nije objavio nijednu fotografiju svojih sagovornika, a tekst je ilustriran njegovom fotografijom ispred porušenih zgrada

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.