Kako je predsjednik FBiH Marinko Čavara postao premijer FBiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Krajem aprila ove godine u Službenom listu objavljen je Ukaz o proglašenju Zakona o državljanstvu Federacije BiH koji je potpisao Marinko Čavara, predsjednik FBiH.

Zakon je usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Predstavničkog doma od 27. oktobra 2015. godine i na sjednici Doma naroda od 31. marta 2016. godine.

Ne bi bilo ništa čudno da u samom potpisu Zakona koji je objavljivanjem u Službenom listu postao punovažan ne stoji titula “premijer FBiH Marinko Čavara”.

Osam mjeseci kasnije, uvidjeli su ovu tehničku grešku Službenim novinama Federacije BiH te su je odlučili ispraviti.

“Došlo je do tehničke greške u potpisu donosioca Ukaza u bosanskom jeziku, te umjesto ‘Premijer Marinko Čavara’ treba da stoji ‘Predsjednik Marinko Čavara'”, navode iz Službenog lista.

Podsjetimo, Čavara je na mjesto predsjednika FBiH imenovan u februaru 2015. godine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.