Kako otkriti da li vas je neko blokirao na Facebooku

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Facebook je višestruko koristan i kvalitetan alat za komunikaciju. Besplatan je i široko dostupan, a danas ovu društvenu mrežu koriste milijarde ljudi širom planete.

Dakako, ova mreža ima i svoje mane, ali one su u poređenjima s prednostima uistinu malobrojne. Aktivni tehnički sektor redovno Facebook obogati novim opcijama, a ono što pojedinim korisnicima nedostaje jeste mehanizam ”otkrivanja” korisnika koji su vas uklonili s liste prijatelja.

Da li je moguće otkriti da vas je neko obrisao s Facebooka?

Tehnički i ne baš, ali svakako postoje upute koje vas mogu dovesti na trag ”otkrića”. O čemu se radi?

Kad vas na Facebooku neko blokira, vaše ime neće se pojavljivati u tražilici kod njega, ali ni vi njegovo ime više nećete moći vidjeti u vašoj tražilici. Dakle, ako primijetite da se nečiji postovi ne pojavljuju u vašem news feedu i ako ga nema u tražilici, onda ste vjerovatno izbrisani i blokirani.

Kada ste na nečijoj block listi, nema vas ni na listi njegovih (ili njenih) prijatelja baš kao što ni njega nema na vašoj listi prijatelja.

Ako imate direktan link na profil korisnika koji vas je blokirao, profilu mu ponovo nećete moći pristupiti, automatski ćete dobiti obavijest da stranica nije pronađena.

Zanimljivo, Facebook igre ne ”prihvataju” spomenuta pravila. Naime, slično je i sa Facebook događajima jer i pored činjenice da vas je neko blokirao, tamo ćete ga moći pronaći.

Više vijesti