Kemal Vražić: Želim da Edina Hasečić podnese OSTAVKU !

Objavljeno prije 3 godine .

Otvoreno pismo Edini Hasečić predsjednici RK Bosna-Prevent Visoko

„Molim Vas, ne rušite mi moju rukometnu kuću“

Agonija moje „Bosne“ koja traje dugo, kulminirala je. Najnovije „žigosanje“ i odbacivanje četvorice vrsnih rukometaša ne zvuči samo kao još jedno sramoćenje i nova rasprodaja ugleda Kluba.Bestidno je za Vas predsjednice koja se više morate osjećati prozvanom jer ste naštetili ugledu Kluba u proteklim sezonama na svim poljima, što svojim radom, a još više neradom, nebrigom i neznanjem.

Vaše „Društvo jednog lica“ u ulozi predsjednice našeg rukometnog kluba je davno izgubilo kompas pod uslovom da ste nekad uopće i imali kompas.

Vaši „napori“ u očuvanju i oplemenjivanju imidža visočkog rukometa, doveli su klub u stanje opće katastrofe i totalnog uništenja svega onoga što je godinama građeno od temelja pa do puta ka klubu evropskog formata.
Poslijednja dešavanja su vrhunac i potvrda Vaše nesposobnosti.

Da li ste Vi uopće svjesni svojih grešaka i promašaja u radu i funkcioniranju jedne sportske ekipe ovog formata?

Znate li Vi uopće koliko vremena, rada i sredstava je potrebno da bi se stvorio jedan kvalitetan igrač?

Otkud Vama pravo da se igrate ljudskim i sportskim sudbinama?

Da li ste svjesni broja igrača koji su za vrijeme vašeg dosadašnjeg „predsjednikovanja“ otišli „milom ili silom“?
Vaše egzibicije (angažman pet „stranaca“) i iskakanje Vas i Vaših istomišljenika iz unaprijed zadanih finansijskih okvira, doveli su moj rukometni klub na ivicu bijede.

Svjesni ste jer Vam je to i bio cilj.

Koliko je samo bivših i sadašnjih igrača, uspješnih privrednika, simpatizera rukometa, zbog Vas i gomile Vaših nakaradnih stavova i odluka otišlo u pasivno posmatranje Vašeg rukometnog gubilišta?

Sve su to rukometne veličine koje su godinama sa velikim ličnim odricanjima trasirali prepoznatljivi put visočkog rukometa.
Vi imate pravo da ste rukometna neznalica, ali nemate pravo da vršeći ovu funkciju zaboravite na učtivost, poštovanje i transparentnost kako prema članovima kluba, igračkom kadru, tako i prema široj sportskoj javnosti.

Sposobnosti koje Vi posjedujete dovele su do kraja jednog od najorganizovanijih poslijeratnih sportskih kolektiva BiH. U situaciju da od jednog veoma cijenjenog simbola rukometa napravite poligon za iživljavanje stupidarija Vas i Vama sličnih istomišljenika, istovremeno rasipajući nezanemarljiva povjerena Vam novčana sredstva.

Nemate pravo i dalje odugovlačiti nešto što se odavno nameće kao jedino rješenje i neminovnost, a sve u interesu i dobrobiti visočkog rukometa te i Vaše građanske odgovornosti. Koliko god se to protivilo sa Vašim narcisoidnim stavovima, samodopadnošću i osobnim frustracijama morate shvatiti da dosadašnje strpljenje svih ljubitelja sporta, a naročito rukometa je davno isteklo i zahtijeva samo jedan Vaš potez- OSTAVKU

Na kraju ove tragedije Vi ćete ipak pomoći ovom klubu i uprkos Vašim osobnim limitima podnijeti OSTAVKU, a sve samo u interesu očuvanja i onoga malo što niste uspjeli uništiti za vrijeme Vašeg gazdovanja u RK Bosna Visoko.

Moja „Bosna“ je ljubav većine stanovništva naše općine i višestruko nadilazi Vaš egoizam.
Kemal Vražić- Ibe
- Igrač RK Bosna Visoko
- Igrač šampiona Švicarske- HC „Shafhuzn“
- Igrač prve Bundes lige HC „Minden“
- Igrač šampiona Austrije HC „Gak“ Graz
- Igrač RK Zenica
- Rukometni reprezentativac Jugoslavije
- Rukometni reprezentativac BiH
- Nosilac zlatne plakete RS Jugoslavije
- Nosilac zlatne plakete RS BiH
- Priznanje za životno djelo RS BiH
- Nagrada za sportistu Općine Visoko
- Nagrada za sportskog radnika Visokog
- Nagrada za životno djelo Općine Visoko
- Jedan od osnivača RS države BiH
- Direktor rukometne reprezentacije BiH

(VisokoIN/K.Vr.)

KOMENTARI - Reci što misliš! ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove VisokoIN.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara VisokoIN.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Najčitanije

Najnovije