Klasov novi brand “Smrznuto voće” u supermarketima Kaufland Hrvatska

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo ušla je u tržni lanac Kaufland Hrvatska sa svojm najnovijim brandom „Smrznuto voće“.

Tako se maline, kupine, višnje, jagode, šumske kupine i borovnice u pakovanju od 350 grama nalaze u prodaji u svih 32 trgovine Kauflanda u Hrvatskoj.

– Klasovo visokokvalitetno smrznuto voće pronašlo je, bez većih poteškoća, put do prodajne police u Kauflandu Hrvatska. Napominjem da su se naše maline do sada izvozile pretežno kao poluproizvod na visokozahtjevna tržišta Japana, Francuske, Njemačke i Turske. Sada je ovaj 100% made in B&H brand sa bh. plantaža, industrijskom preradom u Klasovim postrojenjima, sa ambalažom od bh. dobavljača, i našim dizajnom, ušao u jedan od najvećih tržnih lanaca u Evropi.

Saradnja na ovome neće stati, jer su u Kauflandu zainteresirani za proširenje izvoza i na ostale zemlje u kojima su prisutni. Novi Klasov brand smrznuto voće je primjer kako se cijela prehrambena industrija može razvijati, od primarne poljoprivredne proizvodnje koja ima materijalnu, ali i stručnu podršku velikih sistema kakav je naš, preko prerade, a zatim i plasmana jakih brandova na domaće i inozemna tržišta – izjavio je Muamer Valjevčić, brand manager Odjela izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo.

Klas je prošle godine imao oko 800 kooperanata-proizvođača jagodastog voća, a ove godine planirano je ostvariti saradnju sa 1.500 proizvođača, te otkupiti i preraditi oko 2.500 tona malina i drugog jagodastog voća.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.