Koliko je opasno Wi-Fi zračenje?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U kući, na poslu ili ulici izloženi smo stotinama različitih wireless signala koji šalju nevidljive radio-talase. Logično je da se pitamo koliko je to opasno po naše zdravlje.

Dosadašnja istraživanja pokazuju da je ova radijacija manja sa svakim decimetrom udaljenosti između vas i Wi-Fi signala, piše Time.

Prilikom razgovora putem mobilnog telefona, on emituje radijaciju 100 puta jaču od prosječnog wirelessa.

Stručnjaci naglašavaju da još uvijek nisu pronašli konkretne dokaze da je takva radijacija, i radijacija koju emituje Wi-Fi, opasna po ljudsko zdravlje.

Svjetska zdravstvena organizacija je klasifikovala mobilne telefone kao moguće kancerogene.

Nedavno se pojavilo istraživanje da preveliko izlaganje radijaciji koju proizvode mobilni telefoni može da uzrokuje tumore na mozgu i srcu kod miševa. Ali, istraživanje još uvijek nije sprovedeno na ljudima.

Stručnjaci naglašavaju da istraživanja, sprovedena na životinjama, često nisu dovoljno kvalitetna da bi njihova otkrića mogla biti upotrebljena kao osnov za promjenu životnog stila.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.