Koliko nas košta vozni park Predsjedništva BiH?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jučer smo pisali da je za potrebe srpskog člana Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića, ova institucija za izdvojila 200.000 KM za kupovinu novog automobila.

Uvidom u obrazac za praćenje realizacije ugovora i okvirnih sporazuma Predsjedništva BiH izlistane su nabavke i usluge za potrebe Predsjedništva BiH.

Zanimalo nas je na šta još Predsjedništvo BiH troši novac kada je u pitanju vozni park. Tu se nalaze troškovi nabavke automobila, najmova, pranja, osiguranja, vulkanizera te održavanja.

NAJAM

Predsjedništvo je sklopilo tri ugovora o iznajmljivanju motornih vozila. Prvi je na period od tri mjeseca u vrijednosti 3.333,06 KM bez PDV-a. Drugi ugovor je za rentanje vozila u periodu 66 dana, a to je ovu instituciju koštalo 2.444,30 KM bez PDV-a.

Samit brdo Brioni – Proces Sarajevo primorao je Predsjedništvo BiH da iznajmi luksuzna vozila, minivanove i autobus za potrebe istog. Sve je koštalo ukupno 21.500 KM bez PDV-a.

PRANJE

Vozila se moraju održavati i redovno prati. Zbog toga su sklopljena tri okvirna sporazuma između Predsjedništva BiH i kompanija koje se bave ovom vrstom djelatnosti.

Ugovori su sklopljeni za ručno pranje vozila u Mostaru, Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ručno pranje u Mostaru za 12 mjeseci košta 4.300 KM bez PDV-a, u Sarajevu 4.400 KM bez PDV-a dok će se vozila Predsjedništva BiH u Istočnom Sarajevu prati ručno te imati usluge vulkanizera za 16.300 KM bez PDV-a.

NABAVKA

Pored kupovine motornog vozila za potrebe Mladena Ivanića, Predsjedništvo je nabavilo još dva automobila.

Riječ je o Passatu B8 2.0 TDI 4 motion BMT Comfortline vrijednosti 50.418,80 KM bez PDV-a, a drugo je marke Škoda Super Stile 2.0 TDI koji košta 59.788,89 KM bez PDV-a.

OSTALI TROŠKOVI ODRŽAVANJA VOZILA

Okvirni sporazum za osiguranje od autoodgovornosti i autonezgode sa zelenim kartonom i potpunim kasko osiguranjem. Vrijednost 33.800 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za isporuku i montažu autoguma za potrebe PBiH. Vrijednost 60.600 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Volkswagen u Banjaluci za potrebe PBiH koje je u garantnom roku, LOT 4. Vrijednost 2.700 KM, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Audi u Sarajevu za potrebe PBiH koje je u garantnom roku, LOT 1. Vrijednost 6.300 KM.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Škoda u Sarajevu za potrebe PBiH koje je u garantnom roku, LOT 2. Vrijednost 3.200 KM.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Volkswagen u Mostaru za potrebe PBiH koja su van garantnog roka u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Zapadnohercegovačkoj županiji za potrebe PBiH, LOT 9. Vrijednost 17.500 KM, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Audi koje je u garantnom roku u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Zapadnohercegovačkoj županiji za potrebe PBiH, LOT 5. Vrijednost 12.800 KM, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Citroen koje je u garantnom roku u Sarajevu za potrebe PBiH, LOT 1. Vrijednost 3.900 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Volkswagen koje je u garantnom roku u Sarajevu za potrebe PBiH, LOT 1. Vrijednost 3.700 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Škoda koje je u garantnom roku u Sarajevu za potrebe PBiH, LOT 3. Vrijednost 4.200 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke Volkswagen koje je van garantnog roka u Sarajevu za potrebe PBiH, LOT 6. Vrijednost 5.000 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornog vozila marke BMW koje je van garantnog roka u Sarajevu za potrebe PBiH, LOT 7. Vrijednost 12.026 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornih vozila marke BMW koja su van garantnog roka u Banjaluci za potrebe PBiH, LOT 9. Vrijednost 22.500 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornih vozila marke BMW koja su van garantnog roka u Hercegovačko-neretvanskom Kantonu i Zapadnohercegovačkoj županiji za potrebe PBiH, LOT 10. Vrijednost 14.500 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornih vozila marke Volkswagen koja su van garantnog roka u Sarajevu za potrebe PBiH, LOT 5. Vrijednost 31.900 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za tekuće održavanje motornih vozila markeAudi koja su van garantnog roka u Sarajevu za potrebe PBiH, LOT 4. Vrijednost 18.700 KM bez PDV-a, period 12 mjeseci.

Okvirni sporazum za registraciju postojećih i novonabavljenih motornih vozila za potrebe Predsjedništva BiH. Vrijednost 6.200 KM bez PDV-a.

SVEUKUPNO gore navedeno košta 422.011,05 KM bez PDV-a.

Ovo je automobil vrijedan 200.000 KM koji je kupio Ivanić

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.