Komšić: Narod BiH će na izborima reći “za koju boju” ima mjesta

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kampanja kandidata Demokratske fronte (DF) za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini bit će fokusirana na lokalne teme, probleme lokalnih zajednica.

Predizborna atmosfera u zemlji je već ‘zagrijana’ najavom referenduma u Republici Srpskoj (RS), pa je i DF spreman odgovoriti na to, ali budući da predstoje lokalni izbori, bazirat će se na ono što život znači za svaku lokalnu zajednicu zasebno u kojoj izlazi na izbore.

To je na pres-konferenciji poručio predsjednik DF-a Željko Komšić naglašavajući da se ta stranka kandidirala u svim općinama Bosne i Hercegovine u kojima ima infrastrukturu.

Predsjednik ističe da se DF ponosi što su više od 40 posto njegovih kandidata žene i nešto više od 40 posto mladi ljudi. Naglašava također multietničku zastupljenost kandidata.

Zamoljen da komentira izjave da na bh. političkoj sceni neće biti mjesta za “crvene” i “narandžaste” boje, odgovorio je da će narod BiH, kao najmjerodavniji faktor, kazati na izborima “da li ima mjesta za bilo koju boju”.

Na molbu novinara da komentira istup predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića u Briselu, Komšić je kazao da Zvizdić predstavlja ljepšu sliku o trendovima u BiH od stvarne.

„Veliki broj mladih ljudi izjašnjava se da bi napustio Bosnu i Hercegovinu i potražio egzistenciju na drugom mjestu“, ističe Komšić kao ilustraciju trenutne bh. stvarnosti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.