Konaković zahvalio policajcu koji je spasio djevojku od utapanja na Ilidži

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković, u pratnji ministra unutrašnjih poslova KS Vedrana Mulabdića i policijskog komesara – načelnika Sektora uniformisane policije Mevludina Halilovića, posjetio je Četvrtu policijsku upravu, gdje se zahvalio policajcu koji je spasio djevojku od utapanja u rijeci Željeznici.

Konaković je želio lično zahvaliti policajcu Elviru Husiloviću, koji je rizikovao svoj život spašavajući djevojku iz rijeke.

– Ovo su primjeri koji svima nama vraćaju povjerenje u ljude, ali i u sistem i institucije koje ga predstavljaju – kazao je Konaković.

Istakao je da ovakav slučaj nije usamljen i da smo svakodnevno svjedoci situacija u kojima policijski službenici pokazuju spremnost da, štiteći živote i imovinu svojih sugrađana, nesebično opasnosti izlažu i svoje živote.

Na sastanku je analizirana trenutna sigurnosna situacija na području KS, a premijer Konaković informiran je o aktuelnim i predstojećim planskim aktivnostima nadležnih službi Uprave policije MUP-a KS, kao i o problemima sa kojima se policijski službenici susreću tokom obavljanja svojih svakodnevnih poslova.

Konaković je naglasio spremnost Vlade KS da, u svakom segmentu i u okviru svojih zakonskih nadležnosti, a u smislu materijalno-tehničke opremljenosti i kadrovske popunjenosti, podrži i pomogne MUP-u KS da se na pravi način suprotstavi složenim sigurnosnim izazovima na koje u svome radu nailazi.

Zajednička ocjena je da će samo zajedničkim naporima, saradnjom i maksimalnim zalaganjem svih odgovornih MUP-u Kantona Sarajevo i uz adekvatnu podršku Vlade KS, sigurnosna situacija biti na zadovoljavajućem nivou, kaže se u saopćenju Vlade KS.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.