Kontrola u lancu proizvodnje: Ruski inspektori počinju obilazak domaćih kompanija

Predstavnici Federalne službe za veterinarstvo i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije stigli su u BiH gdje će tokom naredne dvije sedmice obići domaće kompanije koje su se kandidovale za izvoz svojih proizvoda u Rusiju, potvrđeno je Feni u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Predviđeno je da će ruski inspektori obići 14 kompanija, među kojima su mljekare i kompanije mesne industrije, a Ured za veterinarstvo BiH je organizator sastanaka i putem njih će biti provođene aktivnosti.

Inspektori iz Rusije će provjeravati da li roba životinjskog porijekla iz BiH zaslužuje da se nađe na njihovom tržištu, odnosno kontrolirati sve faktore u lancu proizvodnje – od veterinara do proizvođača, klanica i mesnih industrija.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.