Lejla Imamović (DF): Ko to u Vladi Zeničko-dobojskog kantona štiti “Arcelormittal” i “Prevent”?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Iako je prije četiri mjeseca (15.09.2015.), Visočanka Lejla Imamović (DF) uputila urgenciju Vladi Zeničko-dobojskog kantona da od Ministarstva okoliša i turizma traži i Skupštini dostavi informaciju o statusu okolinskih dozvola za “Arcelormittal” u Zenici i “Prevent” u Visokom, ista nije dostavljena ni do danas. Imamović je na današnjoj sjednici premijeru ZDK, Miralemu Galijaševiću žestoko prigovorila na tome.

“Informaciju, na koju čekam više od četiri mjeseca, mogla sam tražiti i u Domu naroda PFBiH, ali ja sam je svjesno i s razlogom tražila od Vlade ovog kantona kako bi i Skupština imala istu.”

Tražila sam da se hitno dostavi informacija o okolinskim dozvolama za dotične firme, a četiri mjeseca čekam iako smatram da imamo vrlo širok birokratski aparat i dovoljno administracije da je ista mogla biti dostavljena i u roku od 24h. Zato sam sad dovedena u sumnju i reći ću Vam ovdje za govornicom, javno: ko to u Vladi Zeničko-dobojskog kantona štiti “Arcelormittal” i “Prevent”? Ovo shvatite kao direktno pitanje ili konstataciju, kako želite. I naravno, na sljedećoj sjednici očekujem traženu informaciju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.