Lukač: Neka u Banjaluku ne dolazi niko s lošim namjerama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je policija primila dva zahtjeva za održavanje dva mitinga u Banjaluci 14. maja, te da će eventualno zabranjivanje biti predmet budućih procjena.

Lukač je rekao da će biti procijenjeno koliko će policijskih službenika biti angažovano na tim događajima, što zavisi od broja ljudi i namjera zbog kojih dolaze.

“Ne preporučujem nikome da dolazi sa lošim namjerama u Banjaluku, jer nećemo dozvoliti da se u Banjaluci desi bilo šta loše, da neko razvaljuje grad, pravi određene sukobe ili slično”, rekao je Lukač i poručio da će svi sa takvim namjerama biti sankcionisani.

Lukač je naveo da dozvolu za zauzimanje javne površine daje Gradska uprava.

Na pitanje da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova spremno kada je riječ o obezbjeđivanju događaja otvaranja džamije Ferhadije u Banjaluci u subotu, 7. maja, Lukač je rekao da će biti angažovano više od 1.000 policajaca, da će centar grada biti zatvoren i da će svi koji ulaze u taj prostor biti kontrolisani.

“Namjera nam je da to bude veoma dobro obezbijeđeno, maksimalno bezbjedno”, zaključio je Lukač.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.