Majke i trudnice organizovale mirni protest u Banjaluci

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Trudnice i majke su organizovale protest u parku Petar Kočić u Banjaluci zbog ugrožavanja njihovih prava. One traže isplatu naknade za treće i četvrto dijete.

Majke i trudnice mirnim protestom traže ukidanje cenzusa na dječiji dodatak, ukidanje PDV-a na lijekove i bebi-opremu.

Nezadovoljne su i zbog kašnjenja isplate jednokratne novčane naknade za treće i četvrto dijete, koju su majke koje su rodile u drugoj polovini marta od tada čekale. Ova naknada je juče isplaćena, ali majke i trudnice iz Banjaluke ne odustaju od protesta, jer su nezadovoljne i mnogim drugim stvarima na koje žele da ukažu.

Pored navedenog traže i smanjenje cijena osnovnih lijekova za održavanje trudnoće i lijekova za djecu, kao što su folna kiselina i Prenatal, a koje se plaćaju.

Zahtjevi majki i trudnica su i da se ukine cenzus i poveća dječiji doplatak, da na dodatak imaju jednaka prava sva djeca u RS bez obzira na radni status oba roditelja.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.