Mektić: Šešelj ne može da uđe u BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ne može ući u BiH jer ima zabranu. “Ako uđe ilegalno, biće procesuiran kao i svaki drugi čovjek koji uđe ilegalno”, rekao je Mektić.

Zakon o strancima propisuje da u BiH ne može ući osoba koja već ima zabranu ulaska, ukoliko pokuša, službenik na graničnom prelazu će mu izdati rješenje o odbijanju ulaska u BiH, a može biti i kažnjen novčano, u iznosu od 300 do 1.500 maraka.

Ukoliko Šešelj uđe u BiH ilegalno, biće uhapšen i predat Službi za poslove sa strancima i vrlo brzo će biti deportovan u zemlju čiji je državljanin. Šešelj je ranije najvio da će danas doći u Bratunac, kako bi odao počast srpskim žrtvama.

“Sigurno je da će delegacija stranke doći. Što se tiče mog dolaska, još ćemo odlučiti o tome, jer mi je službeno zabranjen ulazak u BiH odlukom bivšeg visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa. Međutim, mi ćemo uskoro da prekršimo tu zabranu”, izjavio je tada Šešelj.

Lider srpskih radikala naveo je da će na nekom mjestu i u određeno vrijeme on ipak preći granicu BiH i pojaviti se Bratuncu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.