Membrura Sirčo (A-SDA): Nezaposleni su briga Općine

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Motiv za moje kandidovanje u općinsko vijeće Visoko ispred stranke A-SDA je nezaposlenost mladih ljudi, koji u sve većem broju napuštaju Općinu Visoko, a posebno iz saznanja da posao u našoj Općini dobivaju stranački ljudi. Nezaposleni su briga Općine i moraju im se osigurati elementarni uslovi za život i oni koji su se 1992. godine borili za ovaj grad, također, moraju što prije biti integrirani u društvo.

Ovo je prilika da se mladim ljudima da šansa da svojim znanjem i zalaganjem pomognu razvoju lokalne zajednice. Općina mora biti podrška svim onim firmama koje zapošljavaju građane u realnom sektoru, mora biti podrška otvaranjem novih i kvalitetnih radnih mjesta.

– Težište će biti da kroz razvoj privrede i razvoj proizvodnih kapaciteta u Industrijskoj zoni obezbijedi veći broj radnih mjesta.

– Podržat projekte u poljoprivredi, u ruralnim područjima, uz nove zasade, mehanizaciju i podršku izgradnji stajskih objekata.

– Ulaganje u infrastrukturne objekte u Industrijskoj zoni uz privlačenje investitora, do novih radnih mjesta.

– Sve objekte u gradu koji su vlasništvo Općine izdati na korištenje na period od 6 do 12 mjeseci, mladim ljudima koji žele započeti obrt bez naknade.

– Obezbjediti finansijsku pomoć onima koji žele pokrenuti biznis dodjelom finansijskih sredstava.
– Zavod za zapošljavanje neće samo voditi evidenciju o nezaposlenim, nego i zapošljavati te iste nezaposlene ljude.

– Mladim ljudima na organizovanim sajmovima, izložbama gdje predstavljaju svoje radove treba dati besplatne štandove.

– Na nivou Općine hitno napraviti analizu potrebnih kadrova i obezbjediti sredstva za njihovo školovanje i stipendiranje. Stipendiranje bi bilo na stručnoj osnovi. Svi odlični učenici i studenti mogu biti stipendisti, a posao bi dobili po završetku srednje škole ili studija. Finansirat magisterije i doktorske disertacije u cilju uključivanja nauke u privredni razvoj.

Kroz promociju najpogodnijih uvjeta za prihvaćanje domaćih i stranih investicija, kroz izgradnju novih proizvodnih kapaciteta stvorit će se mogućnost za otvaranje što više radnih mjesta.

Moje ime je Sirčo Membrura. Rođena sam 04.08.1966 godine u Visokom. Nastanjena sam u Visokom u MZ Gornje Rosulje. Kandidat sam za općinsko vijeće ispred stranke A-SDA pod rednim brojem 11. Ukoliko mene izaberete za svog predstavnika u vijeću jedan od mojih ciljeva biti će nezaposlenost mladih osoba te samim time podizanje životnog standarda na veći nivo. Zajedno smo jači!

11-membrura-sirco-plaka

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.