Merhamet prikuplja pomoć za građane Makedonije pogođene poplavama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Delegacija HO Merhamet MDD, koju je predvodio predsjednik ove humanitarne organizacije Hajrudin Šahić, posjetila je poplavljena područja u Republici Makedoniji.

Tokom posjete i razgovora sa predstavnicima nadležnih institucija u Skoplju, delegacija Merhameta se upoznala sa trenutnom situacijom na području pogođenom nedavnim poplavama.

Svoje domaćine, predsjednik Merhameta Hajrudin Šahić je obavijestio da je ova organizacija u Bosni i Hercegovini pokrenula humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći za građane Makedonije ugrožene poplavama.

Akciju provode svi Merhametovi regionalni odbori sa svojim organizacionim jedinicama širom Bosne i Hercegovine.

Merhamet nije zaboravio dobročinstvo građana Makedonije, niti činjenicu da je Makedonija, tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, primila veliki broj izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i pružila im utočište.

– Nismo zaboravili ni pomoć Makedonije našim građanima čija je imovina stradala tokom katastrofalnih poplava i klizišta u maju 2014. godine. Merhamet je želio da se na ovaj način oduži Makedoniji i njenim građanima, kazao je Šahić tokom susreta u Skoplju, naveli su iz Merhameta.

Pomoć za građana Makedonije ugrožene poplavama može se donirati putem Merhametovih humanitarnih kasa u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine ili uplatama u svim regionalnim odborima Merhameta i u sjedištu ove humanitarne organizacije u Sarajevu, prenosi Fena.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.