Microsoft u Evropi povećava investicije u Cloud na tri milijarde dolara

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Generalni direktor Microsofta Satya Nadella izjavio je Dablinu da je ta kompanija više nego udvostručila svoj kapacitet u oblaku u Evropi u posljednjih godinu dana te da je do sada uložila više od tri milijarde američkih dolara širom kontinenta.

– Nove investicije u Cloudu pomažu klijentima da stvaraju inovacije u svojim industrijama i premjeste svoje poslovanje u “oblak”, te da ostvare potreban suverenitet, sigurnost i usklađenost evropskih podataka. Nastavljamo sa značajnim ulaganjima u infrastrukturu oblaka kako bismo zadovoljili rastuću potražnju evropskih kupaca i partnera, kazao je Nadella.

Microsoft je, kakoprenosi Fena, objavio da planira ponuditi Microsoft Azure, Office 365 i Dynamics 365 iz više podatkovnih centara u Francuskoj početkom 2017. Uz to, investicije u podatkovne centre u Holandiji i Irskoj, koji se i dalje šire, zajedno s lokacijama u Austriji i Finskoj, omogućavaju kompaniji da zadovolji očekivanu potražnju kupaca u Evropi i ponudi im veću mogućnost za digitalnu transformaciju njihovih organizacija kroz Cloud.

Kao doprinos raspravi o važnosti oblaka, Microsoft je publicirao i knjigu Cloud za javno dobro koja sadrži 78 preporuka za javne politike u 15 kategorija kako bi se povećalo povjerenje u te tehnologije.

Turneja se nakon Dablina nastavlja u Parizu, Berlinu i Londonu tokom čega će se vodeći ljudi Microsofta susresti s klijentima, partnerima, developerima i predstavnicima vlada iz evropskih zemalja.

Više o knjizi “Cloud za javno dobro”, kako je saopćeno, dostupno je na: http://www.microsoft.com/cloudforgood

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.