Mladi iz Kneževa, Busovače, Kaknja i Visokog na Karavau socijalnog/društvenog poduzetništva

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Udruženje „Damar omladine“ i „Mladi aktivisti Kneževo“ u sklopu projekta „INNOPRISE“ na put su poslali svoj prvi karavan socijalnog poduzetništva.

Karavanom su od 9.12 do 11.12 ove godine imali priliku zajedno putovati mladi iz Kneževa, Busovače, Kaknja i Visokog. Tom prilikom su obišli Dnevni centar u Dobrinju, 3DownPrint štampariju, Sarajevo Holiday Market, Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva te Sajam knjige u Centru Skenderija.

Karavan socijalnog poduzetništva je dio projektnih aktivnosti koji ima cilj povezati mlade, te kroz obilazak dobrih primjera prakse na terenu prepoznati važnost uključivanja socijalno osjetljivih kategorija na trzište rada. Uvođenje ovakvog koncepta u praksu bi dugoročno dovelo do ekonomske i socijalne stabilnosti kao i smanjenju stope nezaposlenosti.

Osnovni koncept socijalnog poduzetništva jeste da zarađena sredstva ne služe uvećanju imovine pojedinca, već da se ulažu u društveno korisne svrhe kao što je otvaranje novih radnih mjesta.

“Kao učesnica karavana socijalnog poduzetništva moram priznati da sam oduševljena samom organizacijom karavana pa i učesnicima. Druženje sa mladima iz Busovače, Kneževa, Kaknja i Visokog je bilo jako ugodno. Upoznati sve ove mlade ljude iz Busovače, Kneževa, Kaknja , Visokog i družiti se s njima bilo je zadovoljstvo. Karavan socijalnog poduzetništva nam je omogućio da kroz ovaj projekat upoznamo i rad institucija koje rade isključivo sa djecom i odraslim osobama koje imaju poteskoće u razvoju.” Izjavila je učenica projekta Innoprise – Berina Očuz.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.