MUP završio istragu o samoubistvu dječaka Mahira Rakovca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko prvi radni dan u Novoj 2016-oj godini počeo je gostovanjem u centralnoj-informativnoj emisiji “Danas” BH radija 1 odgovarajući na aktualna pitanja iz domena maloljetničke delinkvencije, sigurnosti, borbe protiv terorizma, Zakona o MUP-u itd.

Ministarstvo je završilo svoj dio posla u vezi s istragom samoubistva maloljetnog M.R. i predmet proslijedilo kantonalnom Tužilaštvu.

Jusko je naglasio da se određeni Zakoni moraju modifikovati posebno kada je u pitanju vršnjačko nasilje i maloljetna delinkvencija.

– Postoji takozvani sistem individualizacije kazne što znači da osobu koja je počinila određeno krivično djelo, kao što je npr. vršnjačko nasilje, kada je adekvatno kaznite vi automatski šaljete svima ostalima signal šta se dešava kada se napravi takvo djelo. Automatski vi tim pristupom represivnog djelovanja preventivno utičete na sve ostale – kazao je Jusko.

– Definitivno je vrijeme za izmjene Zakona o maloljetničkoj delikvenciji. Ovaj Zakon treba da se pooštri jer je naša kaznena politika izuzetno loša, a mora djelovati i preventivno i represivno – izjavio je tokom gostovanja u emisiji BH radija 1 ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.