MUP ZDK: Deset policijskih službenika položilo zakletvu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Danas, 19.05.2015. godine, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upriličeno je svečano polaganje zakletve za deset kandidata, koji su okončali osnovnu policijsku obuku na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu i koji su zasnovali radni odnos u ovom ministarstvu u činu mlađeg inspektora.

Nakon polaganje zakletve, mlađi inspektori su potpisali etički kodeks policijskog službenika, te ugovore o radu.

Svečanosti je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić, koji je u svom obraćanju kadetima čestitao na završetku edukacije i postignutim rezultatima, te ukazao na specifičnost i težinu policijskih poslova, kao i obavezu zakonitog i profesionalnog postupanja kadeta u njihovom budućem radu, uz obavezu dosljednog i maksimalnog poštivanja ljudskih prava i dostojanstva.

Nakon ministra Žilića kadetima se obratio policijski komesar Semir Šut, koji je u svom izlaganju naglasio da je profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika zaista jedna stalna borba i da će obavljati jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana i da će obavljajući te poslove mnogi doći u situaciju da u namjeri zaštite života naših građana rizikuju vlastiti život i zdravlje.

“Očekivanja zajednice su velika i naši građani žele da sa svojim porodicama žive i rade u sigurnom i uređenom ambijentu. Mi smo se na to obavezali i to im moramo priuštiti. Samo časnim, profesionalnim i ozbiljnim radom i pristupom radnim zadacima, možemo odgovoriti postavljenim zahtjevima. Želim vam puno sreće u radu, odlične rezultate, da budete moralni i profesionalni službenici na koje će naše ministarstvo biti ponosno, a sa druge strane, isto tako, da budete časni građani”, na kraju svog obraćanja rekao je komesar Šut.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.