MUP ZDK za 24 sata izdao 825 prekršaja za prekoračenje brzine

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tokom aktivnosti na kontroli brzine kretanja vozila, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim cestama u Zeničko-dobojskom kantonu jučer su za samo 12 sati evidentirali i zabilježili 825 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine. Ovi prekršaji su zadokumentovani, a počinioci sankcionisani.

Policijski timovi MUP-a ZDK-a su zbog aktuelnog povećanja broja saobraćajnih nezgoda na putevima na području kantona pojačali aktivnosti u oblasti saobraćaja.

– Efikasnijem provođenju pojačanih aktivnosti, kao i postizanju ovako značajnih rezultata je svakako doprinijela nabavka i kupovina tri nova mobilna radarska sistema, koja su u proteklom periodu bila aktivna i korištena prilikom kontrola i zavedenih akcija u saobraćaju – kazala je za Fenu portparol policije MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić.

Cilj naznačenih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju, kako bi se unaprijedilo postojeće stanje, te postigao visok stepen sigurnosti saobraćaja na putevima na području Zeničko-dobojskog kantona.

U skladu sa zakonskim ovlaštenjima i u cilju unapređenja postojećeg stanja, u narednom periodu će se nastaviti s naznačenim aktivnostima, kao i poduzimanjem ciljanih aktivnosti koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području ZDK-a podigla na što veći nivo i počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.