Muškarac iz Kaknja osumnjičen za pljačku banke u Driniću

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS identifikovali su lice N.H.(1972) za koje postoje osnovi sumnje da je zajedno sa još za dva, za sada nepoznata lica, opljačkao banku u mjestu Drinić, opština Petrovac.

Pljačka je izvršena u noći 4/5.8.2014. godine.

N.H. iz Kaknja se sumnjiči da je zajedno sa još dvojicom za sada neidentifikovanih izvršioca, pomenutog perioda, uz pomoć podesnih predmeta i upotrebom fizičke snage razbili sijalicu na uličnoj rasvjeti iza objekta banke, a zatim su otvorili razvodnu kutiju sa telefonskim instalacijama pokidali je i uništili.

Poslije toga, osumnjičeni su došli na prostor ispred banke, onesposobili nadzornu kameru i zvučni alarm, nakon čega su uz pomoć podesnog predmeta i fizičke snage izvršili obijanje katanaca na metalnim šipkama, a zatim i cilindar na ulaznim vratima banke.

Po ulasku u unutrašnjost, osumnjičeni su onesposobili video nadzor, a zatim su nasilno otvorili vrata na metalnoj kasi odakle su otuđili iznos od 160.000.00 KM i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Na osnovu izuzetih tragova i predmeta sa lica mjesta, te izvršenih biloških vještačenja, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je N.H. izvršilac pomenutog krivičnog djala, te će protiv njega 25.1.2016. godine, biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu od strane Sektora kriminalističke policije, a s obzirom da se lice nalazi u bjekstvu, dalje mjere i radnje prema njemu preduzeće se po pronalasku lica.

Rad na identifikovanju druga dva izvršioca je u toku.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.