Na aerodromu Sarajevo oduzet Roleks vrijedan 15.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH, spriječili su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nezakonit pokušaj unošenja u BiH skupocjenog ručnog sata marke “Roleks” vrijednog 15.000 KM.

Na letu iz Beograda, državljanin BiH nastanjen u Sarajevu, prilikom carinskog pregleda na upit carinika da li ima nešto da prijavi za carinjenje, odgovorio je da nema.

Detaljnim pregledom ličnog prtljaga pronađeni su ručni sat marke “Roleks vrijedan 928.000 dinara, odnosno 15.000 KM i dokumentacija o odobrenom povratu poreza na dodatu vrijednost stranom državljaninu u Srbiji, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Nakon što je otkriven carinski prekršaj, carinski službenici na Aerodromu Sarajevo privremeno su oduzeli ručni sat koji je predat službenicima Grupe za sprečavanje krijumčarenja.

Protiv lica koje je učinilo carinski prekršaj biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom koji će donijeti konačnu odluku.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.