Na graničnim prijelazima slobode lišene četiri osobe

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policijski službenici Granične policije BiH 26. i 25. 4. 2016. godine na graničnim prijelazima lišili su slobode četiri osobe na osnovu raspisanih potraga.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša slobode su lišili bh. državljanina E.Š. (1984.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Velika Kladuša zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. E. Š. je kontroliran na ulasku u BiH na MGP Velika Kladuša i predat je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

Na MGP Orašje na ulasku u BiH slobode je lišen državljanin Srbije M.E. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Policijski službenici JGP Orašje predali su ga službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Bijeljina na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH slobode su lišili državljanina BiH M.G. (1980.) jer ga je potraživao Osnovni sud Sokolac radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na MGP Gradiška na ulasku u BiH policijski službenici JGP Gradiška slobode su lišili državljanina Slovenije M.L. (1975.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Doboj zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. M.L. predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Više vijesti