Na graničnom prelazu Doljani čeka se 2,5 sata

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na većini graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini pojačan je promet vozila, pa su zadržavanja na nekim prelazima višesatna. Najveće gužve u saobraćaju zabilježene su na graničnom prelazu Doljani, gdje vozači na ulazu u Hrvatsku čekaju 2,5 sati.

„Zadržavanja između pola sata i sat i pol prisutna su i na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Prisika, Kamensko, Ivanica, Velika Kladuša“, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) u današnjem izvještaju od 13:30 sati.

Na području BiH danas je dobra prohodnost većine putnih pravaca ali i pojačana frekvencija vozila, istakli su iz BIHAMK-a.

„Na autoputu A-1 saobraća se nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Manja zadržavanja na drugim magistralnim putevima u BiH prisutna su zbog radova na putevima ili zbog pojačane frekvencije vozila prema Jadranu“, ističu u BIHAMK-u.

Sapoćeno je i da će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, radi potreba snimanja dugometražnog igranog filma “Ključ” u periodu od 26. jula do 19. augusta 2015., dolaziti će do kraćih obustava saobraćaja (od 3 do 5 minuta) u ulicama Branilaca Sarajeva, Maršala Tita, Hamze Hume, Muse Ćazima Ćatića, Ćemaluša, Niže banje, Mehmeda Spahe, Valtera Perića, Dalmatinska, Petrakijina, Branislava Đurđeva, Čekaluša, Kundurdžiluk i Ferhadija.

Više vijesti