Na Obaminoj listi najboljih mladih naučnika i jedan Bosanac

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Američki predsjednik Barack Obama imenovao je 105 mladih naučnika koji će primiti “Predsjedničku nagradu za mlade naučnike i inžinjere”, a na listi najboljih se nalazi i Ervin Sejdić, naučnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Sejdić, rođen u Gradačcu 1979. godine, koji dolazi s Univerziteta u Pittsburgha, nagradu je dobio kao uspješni naučnik iz Oblasti zdravstva i pružanja zdravstvenih usluga.

Inače, Sejdić je nagrađen za izvanredni doprinos na naučnom polju bioinžinjeringa i upotrebe informacionih tehnologija u zdravstvu.

Naučnik porijeklom iz BiH je u dosadašnjoj karijeri objavio veliki broj naučnih radova, kreirao brojne patente i nagrađivan je u nekoliko navrata zbog naučnog doprinosa.

Inače, Predsjednička nagrada za mlade naučnike i inžinjere, koja se dodjeljuje od 1996. godine, je najveće priznanje za mlade naučnike u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Nagrađeni naučnici će primiti nagrade na svečanoj ceremoniji koja će se ovog proljeća održati u Washingtonu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.