Na području Kaknja nova investicija od 20 miliona KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na lokalitetu Modrinje kod Kaknja počeli su građevinski radovi za izgradnju nove “Fabrike za preradu životinjskih nusproizvoda”, u koju će kompanija “Agroproteinka” Zagreb i kakanjska firma “Bioorganika” investirati oko 20 miliona KM.

Radi se o investiciji zagrebačke “Agroproteinke” koja će zahvaljujući višemilionskim ulaganjima rezultirati i otvaranjem značajnog broja novih radnih mjesta.

Izgradnja ove fabrike rezultat je povoljnog poslovnog ambijenta koji je kreirala Općina Kakanj i brojnih pogodnosti koje su osigurane za investitore u ovoj lokalnoj zajednici.

U novoj fabrici neće biti spaljivanja animalnog otpada sa ovog područja i nema novih opasnih dimnjaka, a rad fabrike će se zasnivati na strogom poštivanju zakonskih propisa i normativa Evropske unije koji se odnose na zaštitu okoline.

Fabrika će vršiti toplinsku preradu animalnog otpada sa ciljem proizvodnje animalnih proteina, te životinjske i tehničke masti.

Za razvoj ovog značajnog projekta nadležne općinske službe Kaknja, u saradnji sa nadležnim resornim kantonalnim i federalnim ministarstvima, pružile su punu podršku i zahvaljujući tome na ovom lokalitetu već su počeli pripremni zemljani radovi za gradnju nove fabrike, koja će poslovati u okviru domaće firme “Bioorganika” Kakanj.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.