Načelnica Amra Babić uputila otvoreno pismo nadležnim institucijama za osiguravanje reda i mira

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dana 17.03.2015.godine uputili smo na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona na ruke ministra i Policijskog komesara dopis upozorenja u vezi sa bezbjednošću građana i imovine na području općine Visoko, odnosno pogoršanu bezbjedonosnu situaciju i učestalost upotrebe vatrenog oružja na javnim mjestima.

Tom prilikom zahtijevali smo hitnu reakciju nadležnih policijskih struktura, što je jednim dijelom i udovoljeno.

Obzirom na ponovljene “oružane sukobe” prinuđeni smo se obratiti ponovo i tražiti da poduzmete sve neophodne aktivnosti na lišavanju slobode aktera ovih nemilih događaja, te na aktivnostima koje su započete i nisu dovršene, a koje će povečati stepen bezbjednosti na području naše općine.

U granicama naših ovlaštenja i mogućnosti stojimo Vam na raspolaganju, a s ciljem zajedničkih zadataka na obezbjeđenju uvjeta za normalan život i rad građana i privrednih subjekata na području općine Visoko.

Uz srdačne pozdrave očekujemo hitno djelovanje!
U prilogu dostavljamo dopis br.01/2-02-259/15.od 17.03.2015.godine.

babic_pismo1

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.