Najtužnija ljubavna priča bivše Jugoslavije: I 25 godina nakon njegove smrti piše mu pisma i voli ga…

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pjevačica Josipa Lisac i Karlo Metikoš upoznali su se davne 1971. godine, a njihova ljubav je bila na prvi pogled.

I 25 godina poslije Karlove smrti Josipa mu i dalje posvećuje svaki minut na sceni, piše mu pisma, voli ga… Kaže da nikad nije ni pomislila na drugog muškarca.

“Pa tako, pogledali smo se i od tada smo skupa. Zbilja smo se pogledali”, rekla je Josipa u jedno intervjuu.

“Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Šta smo si imali da kažemo, rekli bismo odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo rješavali razgovorom. Kad bi neko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se smjenjivali i funkcionisali”, napisala je Josipa Lisac instagramu o svojoj jedinoj i najvećoj ljubavi.

josipa-i-karlo-122

“Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promijenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva posle kiše, uopše nisam znao ko, šta… Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli – k'o u priči – i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. Bio sam oduševljen i njenim pjevanjem i načinom na koji se ponašala… Onda sam se do ušiju zaljubio i tako”, govorio je Karlo.

Josipa i Karlo bili su zajedno 20 godina. Karlo je preminuo 10. decembra 1991. nakon infarkta. Imao je 51 godinu.

Ali, ni smrt ih nije rastavila. Josipa mu i dalje posvećuje svaki minut na sceni, piše mu pisma, voli ga… Kaže da nikad nije ni pomislila na drugog muškarca.

“Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane”, rekla je.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.