Naša stranka Visoko: Hoćemo sjednice Općinskog vijeća na RTV Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon što su načelnica i općinska većina odlučno rade na sprečavanju pristupa javnosti sjednica Općinskog vijeća, oglasila se Naša stranka Visoko i zatražila podršku građana/ki Visokog kako bi se i u ovom mandatu redovno prikazivao u potpunosti snimak/prenos sjednica Općinskog vijeća Visoko.

“Smatramo da svi građani i građanke Visokog imaju pravo da znaju šta se događa u Općinskom vijeću, te kako se donose odluke. Samo direktnim prenosom ili snimkom cijele sjednice, možemo biti sigurni da su građani upoznati sa radom vijećnika i vijećnica. Mora postojati određeni stepen političke odgovornosti izabranih dužnosnika, a kako će postojati ako niko ne zna ko, kako i zašto odlučuje o tome na Općinskom vijeću”, poručuju iz Općinskog odbora Naše stranke Visoko.

“Pokrenut ćemo inicijativu ‘Imamo pravo da znamo šta radite’, te tražimo podršku naših sugrađana, ali i članova drugih političkih subjekata, da zajednički istrajemo i da insistiramo na osiguranju javnosti”, zaključuju iz Općinskog odbora Naše stranke Visoko.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.