Ne odgovarajte na ovu poruku sa svojih Facebook profila jer je riječ o prevari

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ove vrste poruka koje tvrde da Facebook korisnici moraju poslati petnaest poruka drugim ljudima tako da spase njihov račun od brisanja su potpuno lažne.

To se prvi put pojavilo na Facebooku u 2007. godini. Međutim, istina je da Facebook nije brisao neaktivne računa kao rezultat prenatrpanosti, a svrha tih poruka je da samo zatrpavaju Facebook zid ili Timeline sa smećem.

To je razlog zašto u slučaju da dobijete lažne poruke, treba ih samo izbrisati.

Poruka je sljedeća:

“Poštovani članovi Facebook-a, Facebook je trebao da bude zatvoren 15. marta jer postaje vrlo prenaseljen. Bilo je mnogo članova koji se žale da Facebook postaje vrlo spor. Podaci pokazuju da postoje mnogi aktivni članovi Facebook-a. Mi ćemo poslati ovu poruku da vidimo da li dte aktivni ili nisu ne. Ako ste aktivni, molimo pošaljite ovu poruku do 15 drugih korisnika pomoću copy + paste da bi pokazali da ste i dalje aktivni. Oni koji ne pošalju ovu poruku u roku od 2 tjedna bit će izbrisani, bez dvojbe za više prostora.”

Još jednom, ako ste primili te lažne poruke ili druge slične, samo izbrišite i ne slijedite upute koje sadrži.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.