Neke se stvari ne mogu kupiti, ma koliko ti ćaća imao para

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pamtite zato ovih zadnjih dana svog školovanja lica, grlite ljude. I uživajte u svakoj sekundi.

PIŠE: Martina Mlinarević Sopta

…Pa se u flešbekovima sjećam onih naših maturalnih zabava koje su davnih godina trajale po cijeli vikend, redovito održavane negdje na moru, u Trogiru, Neumu, ili u Dubrovniku naprimjer. Ono kad bi ti mater danima peglala haljinu da mrvu ličiš na insana, a dok dođeš dole ličila bi na nešto što je krava žvakala i ispljunula. I ti, i haljina.

Netko bi možda i povratio prvi Jeger svog života po njoj u prolazu, ali to ti nije bilo nimalo važno. Jer si bio sa svojom rajom i bilo je mora, i sutona, i kidanja grla od pjevanja, i kupanja u mraku, pa bi ti kosa od bure i soli na onu najvažniju noć izgledala kao da si upravo mokar vodio ljubav s banderom od struje. Ali ni to ti nije bilo nimalo važno. Jer si bio sa svojom rajom i bilo je radosti, i ljepote, i zagrljaja najčvršćih u mamurluku što pokazuju, mada to tada još ne znaš, da ćeš imati te ljude uz sebe zauvijek.

I kad te boli stvarnost najgore, i kad ti rastura sreća u plućima ko vatromet, sve premještajući lijevo plućno krilo na desno od dragosti. I kad ti umre otac, kad ti dijagnosticiraju zajebanu bolest, kad dobiješ prvu plaću, tražiš jamca za kredit ili ti žena rodi. Kad ti bude trebao netko samo da kraj tebe šuti, tek tako, da znaš da u sranjima nisi sam. A to je bolan škola. I to je matura. I to je što od života jedino vrijedi.

Prazninu duše ne može srediti nikakav razvikani dizajner. Ma koliko ti šljokica zašio oko dekoltea. Neke se stvari ne mogu kupiti. Ma koliko ti ćaća imao para. I to nije ona reklama, nego ti kažem stvarno.

Pamtite zato ovih zadnjih dana svog školovanja lica, grlite ljude. I uživajte u svakoj sekundi. Znam, svijet je ljigav. Vanjština prodaje, trendovi ubijaju, pritišću vas materijalističkim blještavilom, Instagram čeka vaše skupocjene toalete. Koga brige? Njeguj ono što imaš onda kad zguliš sve sa sebe. Ono kakav si čovjek kad ostaneš gol, sam sa sobom, bez reflektora, sa skinutim svim fasadama i celofanom. A kad nađeš nekoga tko te voli tako, sa svim tvojim prokletstvima, manama, užasima i osobitostima, znaj, našao si smisao.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.