Nermina Vehabović-Rudež (NS): Komisije u Općinskom vijeću Visoko mjesto za namirenje podobnih

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nermina Vehabović-Rudež, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Visoko, upozorila je da većina u vijeću već prvim potezima ukazuje da će nastaviti tamo gdje je raniji saziv stao. To se posebno očituje po nastojanju da ostvare potpunu političku kontrolu nad svim komisijama, ali i nekorektnim odnosom u kojem se nepotrebno stvara klima nepovjerenja na samom početku mandata.

“Raspodjela pozicija u komisijama, kao stalnim tijelima koja prate pojedine politike i proces donošenja odluka na nivou općine, jasno ukazuje da je cilj novoformirane većine imati dovoljno ‘ruku’ u svakom od ovih tijela, kako bi se vršila potpuna politička kontrola. Mi želimo u komisije uključiti stručnjake i ljude zainteresovane za podršku zajednici, te smatramo da to treba biti zaokret u radu novog vijeća, i tu se naši stavovi razilaze sa stavom većine. Komisije ne smiju biti mjesto za namirenje podobnih koji nisu ušli u vijeće, već prostor gdje uspješnim i stručnim ljudima Visokog dajemo šansu da doprinesu lokalnoj politici”, kazala je Vehabović-Rudež.

“Mi u Našoj stranci smo spremni raditi sa članstvom, ali i sa svim građanima i građankama Visokog, te obećavam da sve ono što smo govorili u toku izborne kampanje neće biti zaboravljeno u godinama pred nama. Bićemo glas građana i predlagat ćemo inicijative koje su u interesu našeg grada. Uskoro će i diskusija o budžetu, te će Naša stranka biti ta koja neće trgovati za lične interese, već će tražiti uvrštavanje prijedloga koji nastaju na osnovu potreba zajednice”, dodala je Vehabović-Rudež.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.