NEVINI ROBIJAŠI: Istražitelji Tužiteljstva BiH prisiljavali svjedoke da daju lažne iskaze!?

Sud i Tužiteljstvo BiH nisu kaznili stvarne počinitelje zločina nad bošnjačkim narodom nego ih koriste kao suradnike da bi osudili što veći broj Srba koji potpuno nevini robijaju.

Sud i Tužiteljstvo BiH koriste selektivnu pravdu, a u predmetima „Kravica“, „Korićanske stijene“, „Jević i drugi“, „Patkovci“, „Nikačević“ nisu kaznili stvarne počinitelje zločina nad bošnjačkim narodom nego ih koriste kao suradnike da bi osudili što veći broj Srba koji potpuno nevini robijaju.

Ovo je navedeno u pismu koje su porodice optuženih i osuđenih pripadnika srpskog naroda uputile predstavnicima vlasti i Boračkoj organizaciji RS, a prenosi Glas Srpske.

Riječ je o porodicama Srba osuđenih u Sudu BiH za predmete ratnih zločina u kojima su, kako tvrde porodice, istražitelji Bajro Kulovac, Ejub Zukić, Muris Brkić, Ibro Bulić i Mevludin Mujazinović prisiljavali svjedoke da daju lažne iskaze.

U Tužiteljstvu BiH nisu željeli komentirati navode iz pisma.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.