Njemačka: Izrečena novčana kazna Facebooku

Sud u Njemačkoj izrekao je američkoj kompaniji Facebook novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura zbog odbijanja da izvrši nalog i da na adekvatan način obavijesti korisnike o tome kako koristi njihovo intelektualno vlasništvo, saopšteno je danas iz njemačke Organizacije za zaštitu potrošača (VZBV).

Regionalni sud u Berlinu donio je odluku da Facebook nije na adekvatan način promijenio tekst klauzule o intelektualnom vlasništvu u navodima o uslovima upotrebe društvene mreže i nakon žalbe koju je uputila VZBV.

“Facebook neprestano pokušava da izbjegne potrošačke zakone u Njemačkoj i Evropi. Kompanije moraju sprovoditi sudske odluke, a ne da ih jednostavno ignorišu”, kaže direktor VZBV Klaus Miler.

Iz suda u Berlinu potvrđeno je da je izrečena presuda.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.