Novi korak za uklanjanje nepoželjnih komentara s YouTube kanala

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kompletna priča u portfelju Google usluga, YouTube naravno nije izuzetak, dobrim je dijelom fokusirana na zaustavljanje “trollova” kojima internet uglavnom služi za iživljavanje i vrijeđanje drugih.

Tu bitku je teško, možda i nemoguće dobiti, ali Google se svojski trudi da barem onaj dio weba koji je pod njihovom kapom bude što je više moguće normalan, bez “spamerskih” i “trollerskih” divljanja.

Prije nekoliko sedmica su tako na YouTubeu startali program pod nazivom Heroes, a sada su upravo na tom temelju unaprijedili svoje algoritme.

I to posebno onaj dio koji se odnosi na detektiranje nepoželjnih komentara, koje je upravo zahvaljujući naprednim algoritmima sada lakše prepoznati i ukloniti s YouTube kanala.

Radi se o alatu koji bi trebao što je više moguće anulirati vrijeđanje, provociranje i općenito sve ono što se svodi pod zajednički nazivnik zlostavljanja na internetu.

I dalje je veoma bitna uloga kreatora sadržaja koji lakše mogu označavati nepoželjne sadržaje, kompletno ih izbrisati ili prijaviti moderatorima, piše portal “Zimo”.

Više vijesti