Novi rezultati glasova za Srebrenicu: Grujičić ispred Durakovića za oko 1.500 glasova

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladen Grujičić sa 1.487 glasova više vodi ispred nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića u utrci za načelnika Opštine Srebrenica nakon novih rezultata lokalnih izbora u toj opštini koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

Grujičić ima 4.675 glasova ili 59,34 posto, a Duraković 3.188 ili 40,47 posto glasova. Nezavisni kandidat Desnica Radivojević ima 15 glasova ili 0,19 posto.

Grujičić je osvojio 4.350 glasova sa redovnih biračkih mjesta, 246 putem pošte, dva sa birališta iz odsustva i 77 koji su potvrđeni glasački listići.

Istovremeno, Duraković je dobio 1.914 glasova sa redovnih biračkih mjesta, 682 putem pošte, 591 sa birališta iz odsustva i jedan je potvrđeni glasački listić.

Radivojević je dobio 14 glasova sa redovnih biračkih mjesta i jedan iz odsustva.

Kada je u pitanju Srebrenica, za glasanje putem pošte prijavljeno je 1.596 birača, a u odsustvu se prijavilo da će glasati 1.703 birača.

Glavni centar za brojanje glasova u petak bi trebao završiti posao brojanja glasova pristiglih putem pošte, iz odsustva, pristiglih putem mobilnih timova, iz diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i obradu nepotvrđenih glasačkih listića, a do ponedjeljaka je planirano utvrđivanje rezultata lokalnih izbora u BiH održanih 2. oktobra.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.