Novina na Facebooku: Kratki video kao profilna fotografija

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ako jedna slika vrijedi 1.000 riječi onda zamislite koliko video od sedam sekundi vrijedi 7.000 riječi, možda malo više.
Naime, od 21. marta Facebook je ponudio opciju da od svoje profilne fotografije napravite profilni video.

Opcija da vam .GIF sličica sa kratkom animacijom je već odavno dostupna, no sada – pravi video može poslužiti kao vas prvi identifikator na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu.

Video možete snimiti ili uploadovati, i tako se prezentovati svakome ko posjeti vaš profil. Facebook je to i objavio na svom blogu.

Primijetili ste sigurno i brojne promjene u samom interfaceu Facebooka, koje će se dešavati i narednih nekoliko dana, a uvest će i privremene filtere za profilne fotografija i videa.

Princip je jednostavan: Otvorite svoj profil na Facebooku putem mobilnog telefona, kliknite na svoju aktuelnu profilnu fotografiju, a potom odaberite opciju “Take a New Profile Video” ili “Upolad a Video or Photo”, naravno u zavisnosti da li želite odabrati već postojeći video sa mobilnog aparata ili se želite snimiti i tako prezentovati svim posjetiteljima.

Onda odaberite jedan od frameova koji će se prikazivati kao zamrznuti dok se vaš profil ne otvori i to je to. Sada je vaš Facebook vizuelni identitet promijenjen.

Za detaljnije pojašnjenje, pogledajte video koji se nalazi u prilogu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.