Obavijest klubovima, savezima i drugim udruženjima sa područja ZDK

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U vezi sa Zaključkom o usvajanju Programa utroška sredstava iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, pozicija „Transfer za sport“ za 2016.godinu, obavještavamo Vas da Program sufinansira aktivnosti sportskih klubova, pojedinaca i drugih sportskih udruženja. Ovim putem Vas obavještavamo i na neke od obaveza klubova i udruženja. Doznačena sredstva iz Programa utroška sredstava za 2016. godinu, resorno ministarstvo će realizovati samo za one aplikante koji blagovremeno dostave sljedeću dokumentaciju:

– Bilans stanja i bilans uspjeha za 2015.godinu;

– Orginalnu fakturu strukovnog saveza za kotizaciju kluba, društva, orginalnu priznanicu o uplaćenoj kotizaciji uz odluku saveza o visini kotizacije za takmičenje uz propratni akt (zahtjev), putem protokola (na adresi Kučukovići broj 2.);

– Dostaviti dokaz o stručnoj spremi trenera (kopiju diplome, licence za rad) u skladu sa Članom 6. Zakona o sportu Zeničko-dobojskog kantona („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“,broj 11/02, 1/04 i 9/11.);

– Sportske organizacije i drugi korisnici sredstava, dužni su resornom ministarstvu najkasnije tri mjeseca po primitku sredstava dostaviti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava, ostvarenih po osnovu Programa utroška sredstava i posebnih Zaključaka Vlade Zeničko-dobojskog kantona;

– Sportski savez ZDK i strukovni sportski savezi imaju obavezu da kontinuirano (juni, decembar) dostavljaju informaciju o radu i aktivnostima svojih članica, nivou takmičenja članica, evidenciji i broju licenciranih takmičara u klubovima za sve uzrasne kategorije, rezultatima svojih članica u sistemu takmičenja, perspektivnim takmičarima i članovima reprezentacije BiH, a sve u svrhu relevantnih podataka za potrebe resornog ministarstva i Sektora za sport.

– Za distribuciju odobrenih sredstava korisnicima zadužuje se Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Ministrstvo finansija, svako u okviru svoje nadležnosti.
– Dinamika raspodjele sredstava utvrđivati će se mjesečno zavisno od stanja prihoda u Budžetu Zeničko-dobojskog kantona.

– Klubovi i udruženja su obavezni da osiguraju svoje članove i provedu kontrolu zdravlja svojih članova u svim selekcijama (obavljanje redovnog sistamatskog pregleda u zdravstvenim ustanovama) u skladu sa Zakonom o sportu Zeničko-dobojskog kantona („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“,broj 11/02, 1/04 i 9/11.);
Na osnovu uvida u dostavljenu dokumentaciju, ministar će odobravati sredstva iz Programa utroška sredstava, pozicija „Transfer za sport“ za 2016.godinu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.