Obilježavanje 24. godišnjice pogibije komandanta Teufika Tufe Buza i njegovih saboraca

Na mjestu Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima općine Visoko danas je, 16.6.2016. godine počelo obilježavanje 24. godišnjice pogibije komandanta Teufika Tufe Buza i njegovih saboraca, Amira Bajraktarevića i Safeta Subaše.

Program obilježavanja započeo je polaganjem cvijeća na Spomen obilježju, a nastavljen obilaskom mjesta pogibije Safeta Subaše. Memorijalno okupljanje ispred kasarne „Teufik Tufo Buza“ je popraćeno kratkim obraćanjem Ferida Provalića ispred Koordinacionog odbora boračkih organizacija.

Na mjestu pogibije, Vrela – Krčevine, gospodin Mulo Purišević je podijelio sa prisutnim emotivne trenutke pogibije komandanta Tufe Buza i Amira Bajraktarević ističući pri tome gubitak koji je tog dana Visoko, ali i BiH doživjela. „Tufo Buza je bio čovjek koji je imao viziju tri dana, tri sedmice i tri mjeseca ispred ostalih“, ističe Purišević u svome govoru.

buza-kasarna4

buza-kasarna2

buza-kasarna3

buza-kasarna5

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.