Objavljen imovinski karton Fadila Novalića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić je rođen 1959. godine u Gradačcu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu diplomirao je 1983. godine. Oženjen je i otac je tri kćerke, piše CIN.

Centar za istraživačko novinarstvo objavio je imovinski karton političara, među kojima se nalazi i dokumentacija premijera FBiH, Fadila Novalića.

Karijeru je započeo u preduzeću TMD „Gradačac Famos“ kao rukovodilac za razvoj. Od 1990. godine je bio predsjednik Upravnog odbora i direktor kompanije TMD „Automobilska industrija“ („Cimos“ TMD).

U toj kompaniji je nastavio raditi i nakon rata koji je proveo kao pripadnik Armije BiH. Bio je u nadzornim odborima firmi „Wagner – Automotive“ i „Namještaj“ d.d. Prije nego što je imenovan za premijera Federacije BiH u martu 2015. godine, Novalić nije bio politički aktivan. Bio je predsjednik Nogometnog kluba „Zvijezda“ iz Gradačca i predsjednik Udruženja privrednika „Gradačac“

IMOVINA

Novalić je u Sarajevu vlasnik stana površine 41 m2, dok se Novalićeva kuća i zemljište u Gradačcu prostire na 1.216 m2.

U Gradačcu posjeduje i poslovnu zgradu sa dvorištem površine 348 m2 te više od devet duluma zemljišta.

U Novalićevom imovinskom kartonu zaveden je prilazni put, vlasništvo njegovog oca, površine 201m2.

Mjesečna plata premijera FBiH i člana SDA iznosi 3.442 KM sa dodatkom u visini 196 KM.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.