Ocu i sinu zbog silovanja djevojčice osam godina zatvora

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Otac monstrum Z. Đ. iz Gornje Lupljanice kod Dervente pravomoćno je osuđen u Vrhovnom sudu RS na pet godina zatvora zbog silovanja kćerke. Potvrđena je i kazna od tri godine zatvora na koju je osuđen njegov sin G. Đ. zbog silovanja sestre.

Žrtva ove dvojice nasilnika bila je ista petnaestogodišnja djevojčica.

Njima je presuda izrečena nakon što je vijeće Vrhovnog suda odbilo žalbe i Tužiteljstva i obrane na ranije izrečenu presudu dobojskog Okružnog suda.

„Žalbe su odbijene kao neosnovane i vijeće je potvrdilo prvostupanjsku presudu koja je optuženima izrečena u dobojskom Okružnom sudu“, kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Suđenje u ovom slučaju je zbog zaštite žrtve bilo zatvoreno za javnost, a prvostepena presuda je izrečena u mart ove godine.

Slučaj je otkriven kada se maloljetnica u oktobru prošle godine porodila u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci. Djevojčica je, nakon što je vidjela da je trudna, otišla da živi kod jednog maloljetnika i njegove obitelji iz susjednog sela s kojim je, navodno, bila u ljubavnoj vezi. Kada se porodila, mužu i svekru je priznala da je u proteklom periodu silovao otac više puta i da je ostala trudna. Ona je tada sa svekrom otišla u derventski Centar za socijalni rad i ispričala cijeli slučaj koji je prijavljen policiji.

Nakon toga osumnjičeni Z. Đ. je uhićen, a maloljetnica je sa novorođenčetom smještena u sigurnu kuću. Istragom je utvrđeno da je otac novorođenčeta njen drugi, mlađi brat Z. Đ. koji je početkom ove godine u Osnovnom sudu u Derventi osuđen za silovanje sestre. On je nakon toga upućen na izdržavanje kazne u zatvor za maloljetnike, podsjeća Dnevni list. Koliko će silovatelj ostati iz rešetaka, ostala je nepoznanica jer iz ove pravosudne institucije nisu priopćili izrečenu kaznu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.